HymyPihalle oli ilmestynyt kompostori,vaikka en ollut käynyt sitä vielä maksamassa ,enkä ollut sopinut tarkkaan sen tuomisestakaan.Siinä se seisoo mittareineen ja sekoitustikkuineen kaikkineen ja voin jo melkein tuntea uuden mullan tuoksun.

Taimitarhani keittiön ruokapöydällä kasvaa vaihtelevalla menestyksellä.Tuhoton määrä pieniä basilikoita(5 lajia!),rucolaa(2 lajia),rosmariinia,lavendelia,kesäkukkaa ym. Krassit hytisevät jo ulkona kahdessa isossa ruukussa,kun köynnöksiin oli jo aivan pakko saada tukipajut,eivätkä ne mahtuneet sisätiloihin.Rapsuttelen maltillisesti kuivia lehtiä kukkapenkeistä.Luulen,että suurpiirteisyyteni puhkeaa täyteen mittaansa,kun rupean oikein laskemaan,mitkä työt puutarhassa ovat oikeasti pakollisia ja mitkä nautinnollisen vapaaehtoisia.

Minä katselen katalogeja työkaluista ja ties mistä,haaveilen kesäpäivistä,jolloin alakerran "askarteluosaston" ovet ovat auki ja voi ystävien kanssa tuunailla ties mitä.Viime kesän mosaiikkipöydän tekeleestä innostuneena saatamme Rypäleen kanssa päällystää puoli valtakuntaa kaakelikauppojen ilmaislavoilta pelastetuilla mosaiikkipaloilla.Sisällä harkitsen pinnoittavani olohuoneen ja käytävän välisen holviaukon tason mosaiikkipaloilla ,joita rikoin marmorilaatoista.

Painepesuri on ostohaaveena ja sillä suunnittelen peseväni heti verantojen valokatteet ,jotka jo pykäävät sammalta.Haluaisin pistosahankin ja maalausruiskun!!!Puhumattakaan monenlaisista ihanista työkaluista ,joita haaveellisesti tuijottelen Tee Itse -lehden kovin näppärillä sivuilla.

Kiitokset seurasta.

Rusina rantautuu päästävedettäväänsä